Fettuccine met warm gerookte zalm

Fettuccine is een pasta die populair is in de Romaanse keuken. Het is een platte dikke noedel, gemaakt van ei en bloem, vergelijkbaar met tagliatelle maar breder.

Fettuccine met warm gerookte zalm

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

15

minuten

Dit keer een recept waarbij een Othmar Blond erg lekker is!
Een zomerse pasta met warm gerookte zalm.

Ingredienten

  • 150 gram Fettuccine (verse pasta)

  • 1 biologische citroen

  • 50 gram Grana Padano

  • 2 Courgettes

  • 200 gram warm gerookte zalm

  • handvol verse munt

Bereiding

  • Allereerst over de warm gerookte zalm. Het allerlekkerste is als je dat zelf rookt, ik zal binnenkort hier een recept over plaatsen. Ga anders naar je plaatselijke visleverancier en bezuinig niet op een goed stuk vis.
  • Kook de pasta volgende de instructies op de verpakking. Bewaar na het koken een bekertje kookvocht!
  • Snij de courgettes in dunne sliertjes of gebruik een spiraalsnijder. Wok deze ongeveer 4 minuten in olijfolie op matig hoog vuur, samen met de fijn gesneden munt.
  • Doe de uitgelekte pasta bij de courgette en doe hierbij wat van het bewaarde kookvocht. Vervolgens rasp je er een flinke hoeveelheid van de Grana Padano door, samen met een klein beetje citroenrasp.
  • Pers de citroen helemaal uit en doe het sap bij de pasta/courgette. Schep vervolgens alles goed door elkaar.
  • Breng uiteindelijk op smaak met zwart peper en zout.
  • Doe op een mooi diep pasta bord een grote schep pasta, rasp daarover heen nog wat Grana Padano. Verdeel de warm gerookte zalm over de 4 borden en serveer direct!

Opmerkingen

  • Othmar Blond is gebrouwen voor vele momenten, zowel voor de warmere terrasdagen als na een intensieve werkdag. Het speciale gistingsproces en typische hopgiften geeft dit bier een kruidige en fruitige sensatie. De fijne schuimkraag en het koolzuur zorgen voor een ultieme afronding van de smaak. Tevens zorgt de zachte afdronk voor een aangename bitterheid op de tong.
    Alcohol 6,5%
    Serveertemperatuur 7-8 °C

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.