Recensie Roast Hilversum

Gisteravond samen met mijn vrouw naar Hilversum gereden. Op 5 minuten loopafstand van diverse parkeer mogelijkheden, bevindt zich midden in het gezellige centrum van Hilversum het restaurant ROAST bar en grill.

Op deze mooie locatie met groot terras, helaas was het geen terrasweer gisteren, zat tot begin van het jaar Luno Kitchen. In het voorjaar van 2019 is de zaak volledig op de schop gegaan en zijn ze overgestapt op de Amerikaanse BBQ keuken.
Bij binnenkomst zie je gelijk de open keuken, achter een glasplaat, waarin de Big Green Eggs prominent aanwezig zijn!

We worden begroet door een van de dames van de bediening en mogen een tafeltje uitkiezen. Het is woensdagavond en niet echt druk, dus plaats genoeg om te kiezen. We kiezen voor een tafel voor 2 bij de keuken.De zaak is ruim opgezet, er is plaats voor zo’n 100 couverts binnen.

De bierkaart is zeer uitgebreid, 10 soorten op de tap en wel 40 speciaalbieren op de fles is er altijd wel een biertje te vinden. Nadat we de door ons bestelde drankjes hebben ontvangen wordt de menukaart uitgelegd. De gerechten en prijzen staan vermeld per 100 gram, met hier en daar een uitzondering. Je kunt dus meerdere soorten vlees bestellen van 100 gram, waardoor je veel meer smaken en gerechten kunt ontdekken. Naast de echte stukken vlees, ook dry-aged en Wagyu, is er ook gedacht aan de niet-vleeseters. Er staan verschillende vegetarische gerechten en sides dishes op de kaart, dat komt goed uit want mijn vrouw eet geen vlees.

We besluiten om ons te laten verrassen door de Chef omdat we gewoon niet willen kiezen….

Voorgerecht

Het begon allemaal met een zeer fraai ogende plank met allerlei lekkers. Carpaccio van gerookte prime rib, Pulled Pork, Meat loaf en een Steak tartaar voor mij. Dit was echt allemaal zeer goed op smaak, je proeft heel goed de essentiële rooksmaak waar ik persoonlijk heel blij van wordt. Mijn vrouw had Smockey Gallops (coquilles) met vadouvan mayonaise, Cornbread en Gamba’s. De bereidingen hiervan waren zeer verrassend en goed op smaak. Leuk om te zien dat de chef veel uitprobeert met kruidenmengsels, waardoor ‘traditionele’ gerechten opeens heel anders smaken.
Nou dit smaakspektakel belooft wat voor het hoofdgerecht!

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

En toen kwam de chef met het hoofdgerecht… wow wat een plaatje!
De uitleg was zeer uitgebreid en heb ik niet allemaal onthouden, maar wat lag er allemaal op?
Een hele lekkere Spare Rib, afgelakt met een mooie zoet/pittige BBQ saus en een reverse sear Prime Rib van de Argentijnse Black Angus, dit is een van de Signature Dishes van de chef en dat is ook zeker te proeven!
Er wordt een mooi kruidenmengsel met groene peper en houtskool bij gedaan die je naar believen zelf kunt gebruiken. Heel fijn!
Ook lag er huisgemaakte kroepoek, wat gemaakt wordt van varkenshuid. Nooit eerder gegeten, daarom is het ook zo leuk om je te laten verrassen door de chef.

Voor mijn vrouw had de chef gegrilde tonijn, een steak van knolselderij, caveman gegaarde gele biet, gegrilde maiskolf en cassave chips. Ook hierbij werden een aantal originele huisgemaakte kruidenmixen geserveerd. De smaken waren verrassend lekker, soms even wennen maar uiteindelijk zeer geslaagd!

Nagerecht


Na deze 2 volle planken zaten we al aardig vol en hadden eigen besloten om geen dessert meer te nemen, maar daar dacht de chef anders over….
Hij verraste ons met een bordje met heerlijke huisgemaakte zoetigheden. Met als specialiteit de Reese’s Chocolate Peanut Butter Fudge met bananenslagroom… nou geloof me als je die opeet kan er echt niets meer bij. Ook hier zie je en proef je het plezier van de chef en zijn team in terug.

Conclusie

Ben je in de buurt van Hilversum of ergens in het midden van het land en op zoek naar een gezellig restaurant waar ze op een originele wijze de Amerikaanse BBQ keuken verwerken in hun gerechten… Ga dan zeker een keer langs bij ROAST Bar en Grill in Hilversum. Je zult hier geen spijt van krijgen!

Entourage : 8 (super locatie in midden van centrum Hilversum)
Personeel : 7,5 (zeer attent, duidelijke uitleg)
Eten : 8,5 (creatieve chef en team zorgt voor uitdagende gerechten)
Prijs/Kwaliteit : 8
Overall score : 8


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.