Vegetarische Paella

Vegetarische Paella van de braai

Recept van Harald
Servings

6

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

1

uur 

30

minuten

Ingredienten

  • 2 pakken Paella Rijst

  • 2 blikken Polpa [Tomatenpulp met knoflook] Mutti

  • 1 witte ui

  • 1 courgettes

  • 2 paprika’s [eventueel diverse kleuren]

  • 1 pot doperwten

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 doosje tomaatjes

  • 1 citroen

  • peper en zout

  • 1,5 liter Groentebouillon

  • 1 tl Pimenton de la Vera [La Chinata]

  • Handjevol Peterselie

Bereiding

  • Snipper de ui en bak deze in een beetje olie in de paellapan. Ik maakt dit altijd op de braai, maar je kunt het ook in een grote pan op de kookplaat maken.
  • Voeg de in kleine stukjes gehakte knoflook toe aan de ui, pas op dat deze niet verbanden, dan wordt het wel erg bitter.
  • Snij ondertussen de courgette en de paprika’s en voeg deze ook toe in de pan en bak een paar minuten mee.
  • Voeg vervolgens de inhoud van de 2 blikken tomatenpulp in de pan en verhit dit ook een paar minuten. Strooi er ongeveer 1 theelepel ‘Pimenton de la Vera’ overheen.
  • Vervolgens doe je de paella rijst erbij en giet je er een ruime hoeveelheid groentebouillon bij, zoveel dat alles ‘onder water’ staat.
  • Draai het vuur iets terug, of verwijder wat kolen onder de pan zodat de temperatuur iets daalt.
  • Laat vervolgens het geheel ongeveer een uurtje langzaam sudderen. Mocht er eerder al geen vocht meer zichtbaar zijn, gooi er dan extra bouillon bij.
  • Na 3 kwartier sudderen doe je de doperwten er doorheen, daarna niet meer omscheppen! Paella moet een beetje hard worden aan de onderzijde, uiteraard niet verbrandt 🙂
  • Breng uit eindelijk op smaak met wat vers gemaalde peper en zout.
  • Snij de citroen in dunne plakjes en drappeer over de Paella.
  • Hak de peterselie in kleine stukjes en garneer de paella hiermee.
  • De tomaatjes heb ik op een andere bbq in een gietijzeren pannetje gerookt. Ze krijgen hierdoor een heerlijk sappige, zoete smaak.

Opmerkingen

  • ‘disfruta tu comida’ [Eet Smakelijk!]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.