Thai RoadKill Chicken
Couverts
4
servingsVoorbereiding
30
minutesKooktijd
1
hourThai RoadKill Chicken met komkommersalade
Ingredienten
- Voor de kip
Biologische Kip [deze was 1,8 kg]
Likkie Lakkie Umami [NiceToMeat]
RUB A PINCH OF HEAT [NiceToMeat]
- Voor de komkommersalade [Recept van Eviekookt.nl]
200 gram verse spinazie
0,5 komkommer
100 gram taugé
150 gram cherrytomaatjes
gezouten cashewnoten en pinda’s
- Voor de dressing
1,5 el vissaus
1,5 el lichte sojasaus
1 tl limoensap
paar druppels sesamolie
1 tl bruine suiker
zwarte en witte sesamzaadjes
Bereiding
- We gaan eerst de kip vlinderen, dit doe je door de ruggegraat te verwijderen. Snijd hem met een scherp mes of met een gevogelte schaar aan beide kanten van de ruggegraat helemaal door
- Draai de kip nu om en druk hem plat
- Bestrijk de kip nu met je favoriete pittige rub. Ik gebruikte de A PINCH of HEAT rub van NiceToMeat.
- Leg de kip nu voor minstens een uur in de koelkast
- Stook je kamado/bbq naar een temperatuur van zo’n 110 graden
- Voeg een paar stukjes rookhout toe, ik heb wat chuncks beuk toegevoegd.
- Plaats je rooster en leg daar de kip met de velkant naar boven er op
- Begin nu met het maken van de salade
- Na een uur was de kip al aardig op temperatuur en heb ik haar voor het eerst ingesmeerd met Likkie Lakkie Umami, dit heb ik daarna nog 2x herhaald [steeds na zo’n 10 minuten]
- Als de kerntemperatuur op het dikste gedeelte de 74 graden heeft bereikt is de kip klaar!
- Het bereiden van de Thaise Salade naar recept van Eviekookt.nl
- Leg de verse spinazie in een (salade) schaal.
Verdeel hier de taugé over.
Snijd de cherrytomaatjes in partjes en verdeel deze ook over de sla.
Schaaf lange slierten van de komkommer, rol deze op en verdeel over de salade. - Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar met wat witte en zwarte sesamzaadjes naar smaak en verdeel dit over de salade.
Opmerkingen
- ทานให้อร่อย [ Eet Smakelijk!]

