Sparerib Crown

Spareribs Crown met polenta friet

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

1

uur 
Cooking time

6

hours 

Heerlijke langzaam gegaarde sparerib crown met polenta friet en gemengde salade.

Ingredienten

  • 4 dik bevleesde sparerib

  • 50 gram Dry Rub All Use [van Beekum]

  • BBQ saus [van Beekum]

  • Voor de polenta friet
  • 2 takjes rozemarijn

  • 200 gr polenta

  • 50 gram parmezaanse kaas

  • Garnering
  • Gemengde salade

Bereiding

  • Voor de Polenta friet
  • Breng in een pan met dikke bodem de polenta met 1 l water aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en kook de polenta 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas erdoor. Breng de polenta goed op smaak met zout en peper.
  • Spreid de polenta uit op een bakplaat of snijplank of in een grote ovenschaal bedekt met bakpapier. Strijk de polenta glad tot een dikte van 1 cm. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. en zet de polenta dan nog 30 min. in de koelkast om goed stevig te worden.
  • Als de spareribs klaar zijn snijd je de polenta in lange ‘frieten’ van 1×1 cm dik. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 el olijfolie. Bak de polenta friet in de voorverwarmde frituurpan tot ze goudgeel en krokant zijn.
  • De Sparerib Crown
  • Verwijder met de achterkant van een vork [of met een platte schroevendraaier] het vlies aan de bot kant van de ribben
  • Verdeel de Dry Rub vervolgens over de ribben en wrijf je de rub goed in aan beide zijdes.
  • Zorg voor een BBQ met indirecte hitte, waarbij de BBQ tussen de 120 en 150 graden max moet zijn.
    Buig voorzichtig de ribben met de vleeskant naar binnen tot een kroon en bindt dit vast met rollade touw.
    Zet de ribben op het rooster en voeg je favoriete rookhout toe aan de kolen. Of gebruik zoals ik hier heb gedaan een pelletsmoker, daarmee stel je zeer eenvoudig de temperatuur in en heb je geen omkijken meer 🙂
  • Je kunt voor de Spareribs middels de 3-2-1 methode maken, maar ik heb er hier voor gekozen om ze gewoon 5 uur lang op de smoker te roken, met een zeer goed resultaat.
  • In het laatste half uur smeer je een aantal keren de ribben in met de BBQ saus, zodat deze een mooie glaze geeft.
  • De Opmaak
  • Verdeel op een bord, of op een mooie schaal de gewassen gemengde salade en plaats hierop de Sparerib Crown.
    Plaats bovenin de Crown wat polenta friet en rasp er nog wat parmezaanse kaas over.

Opmerkingen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.