Snoekbaars op hooi

Deze stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken….

Snoekbaars op hooi

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking timeminutes

Ingredienten

  • Een hele snoekbaars (schoon)

  • Hooi

  • 2 citroenen

Bereiding

  • In dit recept ga ik er vanuit dat je snoekbaars schoon gemaakt is.
  • Het bereiden van een hele snoekbaars op de barbecue is erg eenvoudig. Maak je bbq klaar voor indirect grillen en zorg dat de temperatuur rond de 120 graden is.
    Maak op het indirecte gedeelte een ruim bedje van hooi leg daar de hele snoekbaars op en wacht zo een 75 minuten. Zodra de kerntemperatuur 62 graden is, is de snoekbaars klaar en kan je hem in z’n geheel opdienen.
    De snoekbaars heeft grote graten waardoor het eenvoudig is om hem te fileren. Vergeet ook niet het vlees uit de kieuwholte.

    Let op: de snoekbaars heeft scherpe stekels op zijn rugvin, hou hier rekening mee.
  • Beetje versgemalen peper er op en smullen maar!

Opmerkingen

  • De bereidingstijd is afhankelijk van het formaat van de vis. Bij mij duurde het wel 1,5 uur totdat de juiste kerntemperatuur werd bereikt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.