Deze stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken….
Snoekbaars op hooi
Servings
4
servingsPrep time
30
minutenCooking timeminutes
Ingredienten
Een hele snoekbaars (schoon)
Hooi
2 citroenen
Bereiding
- In dit recept ga ik er vanuit dat je snoekbaars schoon gemaakt is.
- Het bereiden van een hele snoekbaars op de barbecue is erg eenvoudig. Maak je bbq klaar voor indirect grillen en zorg dat de temperatuur rond de 120 graden is.
Maak op het indirecte gedeelte een ruim bedje van hooi leg daar de hele snoekbaars op en wacht zo een 75 minuten. Zodra de kerntemperatuur 62 graden is, is de snoekbaars klaar en kan je hem in z’n geheel opdienen.
De snoekbaars heeft grote graten waardoor het eenvoudig is om hem te fileren. Vergeet ook niet het vlees uit de kieuwholte.
Let op: de snoekbaars heeft scherpe stekels op zijn rugvin, hou hier rekening mee. - Beetje versgemalen peper er op en smullen maar!
Opmerkingen
- De bereidingstijd is afhankelijk van het formaat van de vis. Bij mij duurde het wel 1,5 uur totdat de juiste kerntemperatuur werd bereikt.