Saltimbocca Burger

Saltimbocca Burger

Recipe by Harald
Servings

4

couverts
Voorbereiding

10

minutes
Bereiding

30

minutes

Burger gemaakt van echt Hollandse Kalfsburgers

Ingredienten

  • 4 Kalfsburgers à 160 gram

  • 8 plakken prosciutto

  • 4 plakken echte Cheddar

  • 4 hamburger buns of lekkere brioche bollen

  • sla, tomaat, ui voor garnering

  • Peper en zout

  • Voor de Salie Mayonaise
  • 1 el boter

  • 2-3 verse salieblaadjes

  • 1/4 kopje mayonaise

  • 1 tl citroenrasp

  • 1/4 tl citroensap

  • zout en peper

Bereiding

  • Voorbereiding
    Bereid je bbq voor op indirecte warmte. Sluit het deksel en laat de grill op temperatuur komen tot zo’n 160 graden.
  • Smelt de boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe en bak tot ze knapperig zijn. Haal de salie uit de pan en verkruimel dit door de mayonaise.
  • Voeg de citroenrasp en het sap toe. Breng op smaak met zout en peper en roer om te combineren. 
  • Bestrooi de burgers met een beetje grof zeezout. Wikkel de prosciutto om het kalfsvlees en druk aan. Plaats de burgers aan de koelere kant van de bbq. Ze zijn klaar bij een kerntemperatuur van zo’n 62/63 graden. In de laatste paar minuten van het grillen van de hamburgers, roostert u de broodjes en legt u de cheddar bovenop de hamburgers om te smelten.
  • Verdeel salie mayonaise over de broodjes, indien gewenst op sla, tomaat en ui.
  • Leg de kalfsburger erop en de bovenkant van het broodje en eet smakelijk!

Opmerkingen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.