Saltimboca

Saltimboca met Doppel Weizen

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

20

minuten
Cooking time

30

minuten

Saltimbocca is een klassiek Italiaanse vleesgerecht, ik heb dit recept iets aangepast. In het origineel blus je af met witte wijn, ik heb dit vervangen door een heerlijke Doppel Weizen van Othmarbier uit Ootmarsum.

Ingredienten

  • 4 kalfsschnitzels

  • 4 plakken Parmaham

  • 4 blaadjes salie

  • Roomboter

  • Flesje Doppel Weizen van Othmar

  • Vers gemalen peper

  • Zeezout

  • Bloem

Bereiding

  • Kruid de kalfsschnitzels met wat vers gemalen peper en zeezout. Wrijf de schnitzels daarna in met wat bloem zodat deze helemaal zijn bedekt. Leg op iedere schnitzel een plakje parmaham en maak er een blaadje salie op vast met een cocktailprikker.
  • Smelt de roomboter in de pan samen. Als de roomboter gloeiend heet is, leg je de saltimbocca’s met de kant van de ham en de salie naar beneden in de pan. Bak de saltimbocca hard aan, maar houd het vlees in de pan goed in beweging om te voorkomen dat het bakken te hard gaat.
    Na ongeveer 2 minuten draai je de saltimbocca’s om, zodat ook de andere kant een mooie kleur krijgt. Na nogmaals een minuut blus je de inhoud van de pan af met de Doppel Weizen.
    Draai het vuur op laag en laat het vlees zachtjes doorbakken tot dat deze helemaal gaar zijn. Als het bier is ingekookt, is de saltimbocca klaar. Geniet van deze variatie op dit traditionele recept voor Saltimbocca.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.