Puro Beef Ribeye Steak
Course: BBQ receptenPersonen
2
personenVoorbereiding
30
minutesBereidingstijd
45
minutesTotale tijd
1
hour10
minutesEen [h]eerlijke Ribeye uit Urugauy met een bijzondere Egyptische specerijen rub genaamd Dukkah.
Ik wilde eens wat anders doen met Ribeye en kwam deze rub tegen in mijn zoektocht en werd gelijk enthousiast!
Ingredienten
1 Puro Beef Ribeye Steak
https://www.nicetomeatyou.nl/product/puro-beef-ribeye-steak-200gr/Dukkah Rub
- Dukkah Rub
1 tl anijszaad
3 el korianderzaad
1 tl venkelzaad
1 tl paprika
1 el witte peperkorrels
1/2 tl zeezout
1,5 el sesamzaad
1 el komijnzaad
180 gram amandelen
Bereiding
- Gril de specerijen [zonder de amandelen] even kort in een pan zonder boter of olie om zo de smaken een extra boost te geven!
Vermaal vervolgens de ingrediënten van de rub tot ze een mooie fijne structuur heeft. Ik heb de amandelen apart vermaalt omdat het gevaar is dat deze te ver gaat en dan is het ineens een kleffe pasta en dat wil je niet! - Haal de ribeye een uur voordat je hem gaat grillen uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen en voorzie hem aan 1 zijde van een mooi laagje Dukkah rub
- Bereid je BBQ voor op een indirecte sessie met een temperatuur van 170/180 graden.
- Leg de ribeye op het rooster en laat deze liggen totdat er een kerntemperatuur is bereikt van zo’n 48 graden zodat je hem mooi medium rare kunt eten.
- Pak hem vervolgens in in aluminiumfolie.
- Wijzig de BBQ nu naar direct grillen en verhoog de temperatuur naar 230/240 graden.
- Grill de ribeye tot je een mooie korst hebt. Zorg er wel voor dat beide kanten goed gegrild is.
- Snijd de ribeye nu tegen de draad en geniet!
Opmerkingen
- De Ribeye van Puro Beef kenmerkt zich door een natuurlijke smaak. Dit komt door de natuurlijke voeding en leefomstandigheden. Het vlees is onwijs mals en met een mooi smaak aan het vlees. Het vet is juist verdeeld tussen het vlees, met het welbekende vetoogje.