Pulled Pork met bier saus

Pulled Pork met BBQ bier saus

Recept van Harald
Servings

10

servings
Prep time

2

hours 
Cooking time

8

hours 

Een BBQ klassieker met een leuke twist.

Ingredienten

  • Procureur / varkensnek / varkensschouder van 2-3 kg

  • 2 flesjes Othmar Winter Rood

  • Smoke&BBQ All Purpose BBQ saus [vanBeekum]

  • Smoke&BBQ All Purpose rub [vanBeekum]

  • Flatbread broodjes [2 per persoon]

  • goede olijfolie

  • Benodigdheden
  • kersen rookhout

  • kernthermometer

  • alufolie

Bereiding

  • Ik gebruikte in dit recept een mooie procureur [NiceToMeatYou] van ongeveer 2 kg.
    Snij, indien nodig, grote stukken vet er vanaf.
  • Gebruik een grove injectiespuit, die koop je bij de BBQ speciaalzaak, en vul deze met het bier.
    Spuit vervolgens om de paar centimeter voorzichtig wat bier in het vlees, druk niet te hard anders spuit het bier er net zo hard weer uit 🙂
  • Smeer de procureur in met olijfolie en bestrooi hem vervolgens met de Smoke&BBQ All Purpose rub.
  • Bereid de BBQ voor en creëer een indirecte zone voor de procureur. Zorg dat de keteltemperatuur zo’n 110/120 graden is.
    Leg het vlees op het rooster op het indirecte deel. Voeg wat kersenhout toe voor extra smaak aan je procureur.
    Doe de probe van de kernthermometer in het vlees en sluit de deksel van de BBQ.
  • Stel de thermometer in op 70 graden, dat is voor de eerste fase. Dit kan wel een aantal uren duren, bij mij was dat zo’n 4,5 uur.
    Na het bereiken van de 70 graden is het tijd om de procureur in te pakken in alufolie en leggen hem terug op het rooster, dit om te voorkomen dat we in de fase terecht komen dat de kerntemperatuur blijft hangen.
  • We stellen nu ons ‘doel’ voor de kerntemperatuur in op 92 graden, dan is het vlees goed te ‘pullen’.
  • Als het vlees uiteindelijk de 92 graden kern heeft bereikt dan laten we deze ingepakt nog zeker een uur tot rust komen… [moeilijke fase want het ruikt echt super lekker…]
  • Vervolgens trek je het vlees uit elkaar, pas op want het is echt nog heet, met 2 vorken of met stoere pullers.
  • Ondertussen doe je wat Smoke&BBQ saus in een schaaltje en meng je er een flinke scheut van het bier doorheen, net zolang het is opgenomen. Dit meng je door het vlees en je pulled pork is klaar om verder te verwerken!
  • Ik maakte er een broodje pulled pork mee en heb de rest ingevroren voor later gebruik.

Opmerkingen

  • Je kunt met Pulled Pork echt van alles maken, denk ook eens aan Patatje Pulled Pork, bitterballen, kroketten etc…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.