Poussins in zoutkorst

Poussins in zoutkorst

Recipe by Harald
Servings

2

couverts
Bereiding

30

minutes
Op de BBQ

45

minutes

Heerlijke malse Poussins gegaard onder een zoutkorst

Ingredienten

  • 2 Poussins

  • 2 kilo Grof Zeezout

  • 200 ml eiwit

  • handvol verse Tijm

  • handvol verse Rozemarijn

  • 150 gram fijngesneden Prei

  • 150 gram fijngesneden knolselderij

  • 150 gram fijngesneden wortel

Bereiding

  • Bereid je BBQ voor op een indirecte sessie met een keteltemperatuur van 220 graden
  • Gebruik een pizzasteen en leg daar een vel bakpapier op
  • Stoof de groente in een pan met een klein laagje water en olijfolie totdat deze zacht zijn.
  • Klop het eiwit los en meng hier het zout doorheen.
  • Leg een laag van ongeveer 1,5 cm dik op de pizzasteen ter grootte van de 2 Poussins
  • Maak een bedje van ongeveer 1/3e van de groenten op de bodem
  • Leg hier vervolgens de 2 Poussins op.
  • Verdeel de rest van de groenten over de Poussins
  • Daarna mag je met de rest van het zout ze volledig afdekken. Hierbij mogen geen gaten ontstaan aangezien dan het hele effect weg is.
  • Plaats de pizzasteen met daarop je zout iglo op het rooster van je hete BBQ en laat deze zo’n 45 minuten garen [uiteraard met de deksel dicht]
  • Haal hem vervolgens van je BBQ, laat het 10 minuten rusten en breek daarna voorzichtig het korst open.
  • Heerlijk met een mooie aardappelpuree en salade!

Opmerkingen

  • Hele poussin, ook wel piepkuiken genoemd, uit Frankrijk. 
  • Het bijzondere van poussins is de smaak en structuur van het vlees: een poussin is écht ontzéttend mals!
  • Daarnaast is het formaat ook heel interessant: je kunt één poussin per persoon aanhouden. Het ziet er heel gezellig uit bij het serveren. Allemaal een gebraden kippetje op je bord!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.