Picanha al Trappo

Picanha al Trappo

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

45

minuten

Een supermals stukje vlees, dit keer op een originele wijze bereid direct op de kolen.

Ingredienten

  • Picanha van zo’n 1,2 kg

  • Schone Theedoek

  • Smoke & BBQ All Purpose Rub

  • Zout

  • Slagerstouw / rollade touw

  • flesje Othmar Rauch bier

Bereiding

  • Snij de vetkap van de Picanha deels weg, niet teveel er mag nog wel wat vet blijven zitten.
  • Zorg voor een volle bak met gloeiend hete houtskool. Dit kan zoals ik heb gedaan in de braai, maar kan ook gewoon in je Weber bbq of kamado.
  • Leg de theedoek in een bak en giet het bier er in zijn geheel over heen. Zorg dat al het bier uiteindelijk is opgenomen door de theedoek.
  • Bestrooi de Picanha met een dun laagje van de Smoke&BBQ rub, doe hier vervolgens een heel dun laag je zout over heen.
  • Wikkel de Picanha vervolgens in de natte theedoek en bindt dit vast met het slagerstouw
  • Leg het pakketje direct op de kolen en pak een biertje voor jezelf en geniet van het mooie plaatje 🙂
  • Draai na 20 minuten het pakketje om, pas op het kan heet zijn!
  • Na 15 minuten op de andere zijde, check je voorzichtig de kerntemperatuur. Bij 54 graden kan hij er af en is hij medium rare (mijn voorkeur)
  • Pak hem voorzichtig uit en laat hem heel even tot rust komen.
    Daarna snijdt je hem in mooie plak, bestrooi hem met verse zwarte peper en grof zeezout.

Opmerkingen

  • De Picanha komt van www.nicetomeatyou.nl en de rub kun je bestellen bij www.vanbeekumspecerijen.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.