Picanha al Trappo
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
45
minutesEen supermals stukje vlees, dit keer op een originele wijze bereid direct op de kolen.
Ingredienten
Picanha van zo’n 1,2 kg
Schone Theedoek
Smoke & BBQ All Purpose Rub
Zout
Slagerstouw / rollade touw
flesje Othmar Rauch bier
Bereiding
- Snij de vetkap van de Picanha deels weg, niet teveel er mag nog wel wat vet blijven zitten.
- Zorg voor een volle bak met gloeiend hete houtskool. Dit kan zoals ik heb gedaan in de braai, maar kan ook gewoon in je Weber bbq of kamado.
- Leg de theedoek in een bak en giet het bier er in zijn geheel over heen. Zorg dat al het bier uiteindelijk is opgenomen door de theedoek.
- Bestrooi de Picanha met een dun laagje van de Smoke&BBQ rub, doe hier vervolgens een heel dun laag je zout over heen.
- Wikkel de Picanha vervolgens in de natte theedoek en bindt dit vast met het slagerstouw
- Leg het pakketje direct op de kolen en pak een biertje voor jezelf en geniet van het mooie plaatje 🙂
- Draai na 20 minuten het pakketje om, pas op het kan heet zijn!
- Na 15 minuten op de andere zijde, check je voorzichtig de kerntemperatuur. Bij 54 graden kan hij er af en is hij medium rare (mijn voorkeur)
- Pak hem voorzichtig uit en laat hem heel even tot rust komen.
Daarna snijdt je hem in mooie plak, bestrooi hem met verse zwarte peper en grof zeezout.
Opmerkingen
- De Picanha komt van www.nicetomeatyou.nl en de rub kun je bestellen bij www.vanbeekumspecerijen.nl