Parijs Buikspek

Parijs Buikspek

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

4

hours 

Verrassende bereiding van buikspek gebaseerd op het recept van Den Noskos https://www.bbq-nl.com/

Ingredienten

Bereiding

  • Meng 3 eetlepels Zout, 4 eetlepels Peper en 2 eetlepels zwarte knoflook door elkaar
  • Wrijf beide kanten van het buikspek goed in met het PZK mengsel.
  • Bereid je bbq voor een indirecte sessie met een temperatuur van 140 graden. Zet een bak op je platesetter om het vet op te vangen
  • Leg de buikspek in het midden boven de lekbak op het rooster
  • Na zo’n 2 uur is er een mooie bark ontstaan en wordt het tijd om hem in te gaan pakken
  • Leg de ingepakte buikspek terug op het rooster en trek nog een biertje open
  • Na zo’n 1,5 uur was de buikspek bij mij zo heerlijk zacht. Ik heb van de BBQ gehaald en hem nog even 10 minuten ingepakt laten rusten
  • Snij vervolgens de Parijs Buikspek in dunne plakken en geniet van de super lekkere smaak!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.