Parijs Buikspek
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
4
hoursVerrassende bereiding van buikspek gebaseerd op het recept van Den Noskos https://www.bbq-nl.com/
Ingredienten
Goed stuk buikspek van 1 a 1,5 kg zonder zwoerd
https://www.nicetomeatyou.nl/product/berkshire-buikspek-zonder-zwoerd-1kg/4 eetlepels peper
3 eetlepels zout
2 eetlepels Zwarte Knoflook
https://www.zwarteknoflook.nl/
Bereiding
- Meng 3 eetlepels Zout, 4 eetlepels Peper en 2 eetlepels zwarte knoflook door elkaar
- Wrijf beide kanten van het buikspek goed in met het PZK mengsel.
- Bereid je bbq voor een indirecte sessie met een temperatuur van 140 graden. Zet een bak op je platesetter om het vet op te vangen
- Leg de buikspek in het midden boven de lekbak op het rooster
- Na zo’n 2 uur is er een mooie bark ontstaan en wordt het tijd om hem in te gaan pakken
- Leg de ingepakte buikspek terug op het rooster en trek nog een biertje open
- Na zo’n 1,5 uur was de buikspek bij mij zo heerlijk zacht. Ik heb van de BBQ gehaald en hem nog even 10 minuten ingepakt laten rusten
- Snij vervolgens de Parijs Buikspek in dunne plakken en geniet van de super lekkere smaak!
gebruik je zwarte knoflook granulaat of teentjes, of pasta? Als ik de teenjes wil snijden en meng met peper en zout krijg ik ook pasta. Ik heb dit zo goed en zo kwaad als het gaat proberen uit te smeren, gaat wel lastig.
Ik gebruik de teentjes en doe die door de knoflookpers, hierdoor wordt het makkelijker te mensen met de peoer en zout!