MRIJ Entrecote Spiezen

MRIJ Entrecote Spiezen

Recipe by Harald
Personen

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Bereidingstijd

15

minutes

Heerlijke spiezen van entrecote van het Nederlandse MRIJ rund.

IngredientEn

  • 750 gram MRIJ entrecote [ www.nicetomeatyou.nl ]

  • 125 ml olijfolie

  • 60 ml Rode wijn azijn

  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

  • Snufje Chili Flakes [naar smaak]

  • Grof zeezout en verse zwarte peper

  • 2 rode uien gehalveerd

  • 3 paprika’s in verschillende kleuren in 4-en gedeeld

  • 4 afbak flatbreads

  • BENODIGDHEDEN
  • BBQ voor directe bereiding op 200 graden

  • Rotisserie met een kebab spiezenset

  • Rode wijn rookhout

Bereiding

  • Meng de olijfolie, de azijn, de gedroogde Italiaanse kruiden, de Chili flakes, peper en zout naar smaak
  • Rijg op iedere spies steeds om en om vlees, rode ui en een stuk paprika.
  • Bestrijk de spiezen met het olijfolie/azijn mengsel. Maak het niet helemaal op, bewaar nog wat voor als de spiezen klaar zijn.
  • Grill nu de spiezen boven het open vuur totdat de kerntemperatuur 58 graden is, dan zijn ze medium rare of tot 63 graden dan zijn ze medium.
  • Haal ze van de BBQ en laat ze nog zo’n 10 minuten rusten. Bestrijk ze vervolgens nog een keer met de olijfolie.
    Eet smakelijk!

Opmerkingen

  • De roodbonte koeien die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit waar Piet van den Berg bekend om staat, komen uit de stal van Sjaak Kooter in Berkel en Rodenrijs. Of liever gezegd: ze begrazen de weilanden van het natuurgebied ‘De Groenzoom’. Deze prachtige koeien met hun gezonde glimmende huiden kunnen zoveel eten als ze willen. De vetgemeste koeien –zonder vet geen smaak- worden geslacht en gerijpt als zij tussen de drie en drieënhalf jaar oud zijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.