Meat sushi roll

Meat Sushi Roll

Recept van Harald & Peter Bogner
Servings

4-5

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

1

uur 

Een heerlijke sushi roll met vooral vlees!

Ingredienten

  • 2 ons spek

  • 500 gr rundergehakt

  • 1 ons Parma ham

  • Mozzarella

  • verse Rozemarijn

  • Smoke&BBQ barbeque saus

  • Je favoriete all purpose BBQ rub

Bereiding

  • Vlecht een matje van de spek!  Maak er een rechthoekig matje van en leg dit op huishoudfolie [die helpt je straks met rollen]
  • Verspreid hierover het met de bbq rub gekruide gehakt, druk dit goed aan zodat het straks makkelijk te rollen is.
  • Bedek het gehakt vervolgens met de Parmaham
  • Verdeel de uitelkaar getrokken mozzarella nu over de parmaham
  • Verdeel de rozemarijn blaadjes vervolgens weer over de mozzarella
  • Nu komt het lastigste deel, het oprollen van het geheel. Doet dit vooral rustig en voorzichtig zodat de rol niet breekt.
  • Leg de opgerolde en ingepakte rol nog even in de koelkast zodat hij kan ‘rusten’
  • Bereid de BBQ voor een indirecte sessie en zorg voor een keteltemperatuur van zo’n 150 graden.
  • Leg de roll [zonder de folie] op je BB rooster en laat deze liggen tot een kern temperatuur van 78 graden.  Let op, meet niet in het midden aangezien daar je mozzarella zit en die wordt heet!
  • Vanaf een graadje of 68/70 smeer je om de paar minuten de roll in met de BBQ saus

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.