Marokkaanse Lamsspiesjes

Marokkaanse Lamsspiesjes

Recipe by Harald
Personen

4

personen
Voorbereiding

1

hour 

20

minutes
Bereidingstijd

20

minutes
Totale tijd

2

hours 

Dit zijn heerlijke Marokkaans gekruide lamsspiesjes, heerlijk met Couscous en een frisse Tzaziki maar ook lekker voor bij de borrel!

Ingredienten

  • 300 gram Lamspoulet is voor 4 spiesjes [deze zitten in het lamspakket van NicetoMeat!]

  • Voor de marinade
  • Sap van een halve citroen

  • 1/2 tl gemalen Koriander

  • 2 teentjes fijngesneden knoflook

  • 1 tl gemalen Komijn

  • 3 el Olijfolie

  • Peper en zout

  • BBQ met gietijzeren rooster of in de grillpan

  • Saté stokjes [liefst even voorweken in water zodat ze niet verbranden]

Bereiding

  • Roer de ingredienten voor de marinade goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper!
  • Meng de lamspoulet door de marinade en laat dit een uurtje rusten in de koelkast.
  • Steek na een uur de BBQ aan en zorg dat deze zo rond de 220 graden is.
  • Verdeel de lamspoulet over het aantal stokjes en rijg deze eraan.
  • Leg ze nu op het rooster van je BBQ en grill ze aan alle kanten mooi bruin en gaar.

Opmerkingen

  • Besaha! oftewel eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.