Kalfs Ossobuco uit de Dutch oven!

Kalfs Ossobuco uit de Dutch oven!

Recipe by Harald
Couverts

4

servings
Voorbereiding

20

minutes
Bereiding

3

hours 
Totaal

3

hours 

20

minutes

Écht lekkere kalfs ossobuco van eigen bodem!

Ingredienten

  • 4 stukken Hollandse kalfsschenkel [ossobuco]

  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt

  • 1 grote ui, gepeld en fijngehakt

  • 1 eetlepel gedroogde oregano

  • 4 eetlepels bloem

  • Scheut olijfolie

  • Klontje roomboter

  • 5/6 Regenboog wortelen, schoon en in kleine stukjes

  • 1 bleekselderij, stengels schoongemaakt en in hele kleine blokjes gesneden

  • 1 blikje tomaten à 400 gram

  • 250ml droge witte wijn

  • Peper en zeezout uit de molen

  • Parmezaanse kaas

  • Voor de Gremolata
  • Rasp van 1 biologische citroen

  • ½ teentje knoflook, geperst

  • 2 volle eetlepels verse basilicum, fijngehakt

  • Scheutje olijfolie

Bereiding

  • Haal de Hollandse Kalfsschenkel een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Breng de kalfsschenkel op smaak met wat zout en strooi bloem over de kalfsschenkel en druk goed aan. Schud de overtollige bloem eraf.
  • Vul de BBQ met een flinke laag houtskool en steek deze aan. We gaan geen rooster gebruiken maar zetten de Dutch Oven [gietijzeren pan] direct op de kolen.
  • Doe de roomboter met een flinke scheut olijfolie in de DO en braad hierin de kalfsschenkels goudbruin aan.
  • Haal de kalfsschenkels uit de DO en leg op een bord of schaal.
  • Schenk indien nodig nog een beetje olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui aan.
    Voeg de blokjes wortel en bleekselderij toe.
    Laat voor een paar minuten roerbakken totdat de groenten zacht en glanzen beginnen te worden.
  • Leg de kalfsschenkels terug in de pan en breng de ossobuco rustig aan de kook.
  • Doe de deksel op de DO en laat het nu zo’n 2,5 uur sudderen, het is klaar als het vlees uit elkaar valt.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Bereiding Gremolata
  • Doe de citroenrasp samen met de geperste knoflook en fijngehakte basilicum in een vijzel en stamp er een pesto van. Schenk er een beetje extra vierge olijfolie bij.

Opmerkingen

  • Deze heerlijke Ossobuco is lekker met een salade Caprese en krokant gebakken gnocchi!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.