Gemarineerde Lams biefstuk
Personen
4
personenVoorbereiding
30
minutesBereidingstijd
30
minutesMarineren
24
uurTotaal
1
hourIngredienten
Ik gebruikte de 2 x 300 gr biefstuk delen van de bout uit het Lamspakket van NicetoMeat
Lapsang Souchong thee
1 bio citroen
verse rozemarijn
2 el olijfolie
2 el honing
- Benodigdheden
een BBQ met een indirecte zone op een temperatuur van 120/130 graden
een ziplock of diepvrieszak
Bereiding
- Maak een kopje sterke Lapsang thee en laat deze vervolgens afkoelen
- Vermeng de thee met de citroensap en citroenschil van 1 citroen, wat fijngesneden rozemarijn, de olijfolie en de honing.
- Stop de lamsbiefstuk en de marinade een dag van te voren in een afsluitbare zak en leg deze in de koelkast. Hierdoor kunnen de smaken goed in het malse vlees trekken.
- Op de dag zelf steek je de BBQ aan en haal je het vlees uit de koelkast en uit de marinade.
- Begin eerst op de indirecte BBQ het vlees te verhitten naar een kerntemperatuur van zo’n 55 graden.
- Haal vervolgens het vlees van de BBQ.
- Bouw de BBQ om voor directe bereiding en verhoog de temperatuur naar zo’n 220 graden.
- Grill vervolgens de lamsbiefstuk een paar minuten af op het hete rooster!
Opmerkingen
- Lapsang souchong is een Chinese thee, afkomstig uit het Wuyi gebied in de provincie Fujian. Na de pluk en oxidatie worden de bladeren boven brandend hout (meestal cipressen) gedroogd. De rook van het vuur trekt in de theebladeren waardoor de karakteristieke smaak ontstaat.