Griekse lamsburgers snacksize
Personen
4
servingsVoorbereiding
20
minutesBereidingstijd
15
minutesTotaal
35
minutesDeze heerlijke Griekse lamsburgers zijn in een handige snacksize, lekker voor bij de borrel!
En het is niet ingewikkeld om te maken! Je zou ze eventueel ook kunnen bakken in een koekepan.
Ingredienten
4 Lamsburger
4 Mini afbak broodjes
krulsla
Echte Griekse Feta
Peper
Zout
Knoflook
Bereiding
- Bestrooi de burgers met peper, zout en knoflook naar smaak en laat even rusten.
- Zorg voor een hete BBQ [200/220 graden], het liefst met een gietijzeren rooster.
- Bak de broodjes af in een oven volgens de instructies op de verpakking.
- Was de sla en snijdt de Feta alvast in dunne plakjes.
- Plaats de burgers op het [gietijzeren]rooster en bak ze aan beide kanten zo’n 4 minuten.
- Laat ze vervolgens op een stuk keukenpapier tot rust komen voor een paar minuten.
- Nu maak je de burgers in deze volgorde van onder naar boven : broodje, sla, lamsburger, feta, broodje.
- Drink er een ijskoude Ouzo bij en je waant je heel even op een Grieks eiland.
Opmerkingen
- Het Wiedenlam, thuis genieten van het beste lamsvlees van eigen bodem. De boer heeft met liefde deze lammeren gefokt en zijn erg geliefd bij chefs in het topsegment van de horeca.