Chinese Ribs

Chinese Ribs

Recipe by Harald
Voorbereiding

30

minutes
Bereidingstijd

4

hours 

Chinese Ribs

Ingredienten per RIb

  • Voor de rub
  • 1/2 eetlepel zout

  • 1 1/2 theelepel chilipoeder

  • 1/2 theelepel witte peper

  • 1/2 theelepel 5 Spices

  • Voor de saus
  • 3 eetlepels bruine suiker

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 2 eetlepels hoisinsaus

  • 2 eetlepels honing

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepels rijstazijn

  • 1 theelepel geraspte gember

  • 1 teen knoflook, geraspt

  • 1/2 theelepel 5-kruidenpoeder

Bereiding

  • Verwijder de vlies op de botkant van de ribben, zodat de smaken ook via die zijde het vlees in kunnen trekken.
    Smeer de ribs in met de zelfgemaakte rub, zorg dat deze overal de rib bedekken.
    Laat dit een uurtje intrekken in de koeling.
  • Stook de BBQ op tot een temperatuur van zo’n 130 graden. Zorg voor een indirecte zone of gebruik de platesetter.
    Plaats nu het vlees in het midden van het rooster.
  • We gaan het dit keer niet op de 3-2-1 methode doen, maar we gaan voor 1 sessie van zo’n 4-4,5 uur. Dit is afhankelijk van de dikte van het vlees maar ook van de kwaliteit.
    Ribs maak ik niet met een kerntemperatuur maar puur op gevoel. 
    Na 3 uur smeer ik de ribs in met de zelfgemaakte saus om hiermee een mooie bark te creëren.
    Dit herhaal ik na 10 min nog een keer.
    Als de ribs voorzichtig oppakt en ze buigen goed door, dan zijn ze gaar genoeg!


    Lekker met bord nasi goreng en tjaptjoi !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.