Black Angus Bavette

Black Angus Bavette

Recept van Harald
Servings

4

servings
Prep time

1

uur 

30

minuten
Cooking time

30

minuten

Creekstone Black Angus Bavette…
Door vele vleesliefhebbers verkozen als het perfecte vlees voor een echte steak.
Bavette is een deel afkomstig uit de vang (de liesstreek) van het rund.
Grof van structuur omdat het echt werkvlees is! 
Ik maakte deze naar een recept van @jordalthuizen waarin de Bavette gemarineerd is in o.a. limoensap!

IngredientEN

  • Sap van 1 sinaasappel

  • Sap van 3 limoenen

  • 2 el olijfolie

  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt

  • ½ tl komijn, gemalen of konijnzaadjes

  • ½ tl chilipeper

  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  • 600 g bavette

Bereiding

  • Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar.
  • Marineer de bavette 1 uur op kamertemperatuur in de marinade.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220 °C.
  • Gril de gemarineerde bavette kort op een hete BBQ tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 °C (medium rare).
  • Snijd de bavette dwars op de draad in dunne plakken en serveer met bijvoorbeeld een Louisiana coleslaw en gegrilde zoete aardappel.

Opmerkingen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.