Biefstuk van de haas met cranberry rum saus
Personen
2
personenVoorbereiding
25
minutesBereidingstijd
20
minutesIngredienten
2 mooie biefstukken van de haas
50 ml DonPapa 7 jaar oude rum
250 gram verse cranberry’s
4 takjes verse tijm
2 el esdoornsiroop
50 gr boter
2 stevige appels
Maldon zout
- Benodigdheden
BBQ met gietijzenrooster op 220 graden
Bereiding
- Snijd de appels, zonder schil in kleine blokjes.
- Smelt de boter in een pan, zodra deze bruin wordt voeg je de esdoornsiroop toe.
- Laat dit langzaam karameliseren en voeg dan de tijm toe.
- Roer nu de appels, de DonPapa rum en de cranberry’s er doorheen en laat dit een minuut of 15 tot 20 garen.
- Laat de saus eventueel nog wat langer indikken tot de gewenste dikte.
- Leg de biefstuk op het gietijzeren rooster en verhit deze op directe hitte voor zo’n 5 minuten. Draai ze dan een kwartslag voor een mooie grillstreep.
- Draai de biefstuk vervolgens om en houdt vanaf nu de gaarheid in de gaten door er zachtjes op te drukken. Je kunt de temperatuur ook meten maar dat heb ik niet gedaan.
- Als ze gaar genoeg zijn, haal je ze er af en laat je ze nog een paar minuten rusten op een bord.
- Plaats op een schoonbord een schep cranberry rum saus, leg daarop je biefstuk en top af met een extra schep van de saus.
- Strooi er vervolgens een beetje Maldon zout over en klaar!