Amuse van Japanse WAGYU

Nikutori Japanse Wagyu [Amuse]

Recipe by Harald
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Maak kennis met het heerlijk Japanse WAGYU vlees!

Ingredienten

Bereiding

  • Ik heb deze heerlijke mini steaks gemaakt in een Cast Iron grillpan die ik op hoge temperatuur heb gebracht op mijn braai.
  • Doe een klein beetje zout op de steaks en leg ze zo in de pan, dus zonder boter/olie.
  • Grill de mini steaks nu een minuut of 2 en draai ze daarna om.
  • Na 2 minuten controleer je de kern temperatuur, als deze de 48 graden heeft gebruikt zijn ze klaar, anders draai je ze nog een keer om en test je weer. Ik had ondertussen de grillpan al van de braai gehaald, hij is zo heet dat je daar gemakkelijk op kan blijven door grillen.
  • Als laatste druppel je er een scheutje Whiskey Vinegar over heen en klaar zijn deze simpele maar zeer smaakvolle mini WAGYU steaks!

Opmerkingen

  • Nice to Meat Japans Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen van het ras Japanese Black, geboren en getogen in Japan. De speciaal voor Nice to Meat geselecteerde runderen leven in de prachtige omgeving van de Gunma prefectuur, noordwest gelegen van Tokio, waar ze genieten van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht. De kwaliteit van ons Japans Wagyu is gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees, waarbij alleen A3, A4 en A5 kwaliteit volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg zijn. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.